mgr Agata Drymel
Gotowanie to sztuka.
Trzeba do tego serca i natchnienia, wtedy najlepiej wychodzi i najlepiej smakuje.
W końcu często mówimy „sztuka kulinarna”. Czy kucharza można nazwać artystą? Oczywiście, ponieważ poprzez gotowanie można wyrazić siebie. Celem zajęć będzie więc nie tylko przybliżenie młodzieży dań charakterystycznych dla odległych krajów i bliższe zetknięcie ich z kuchnią regionalną, ale także pokazanie im, że gotowanie podobnie jak malarstwo czy fotografia może być uznawane za sztukę.
Dodatkowa opłata na zakup produktów - 60 zł na semestr.
Cena zajęć (jeżeli w opisie nie zaznaczono inaczej): 15 zł/godz.
Poziom nauczania: Szkoła Podstawowa klasa IV, Szkoła Podstawowa klasa V, Szkoła Podstawowa klasa VI
Czas trwania: 2 godziny.
Termin: poniedziałek, 14.30.
Minimalna liczba osób w grupie: 12.
Maksymalna liczba osób w grupie: 14
Dodatkowa informacja: zajęcia co dwa tygodnie.